Seniorkeuradviseur

Veilig en comfortabel wonen met de Seniorkeuradviseur

WoningCheck
De seniorkeuradviseur is er voor ouderen en mensen met een beperking die zelfstandig willen blijven wonen. Door tal van bezuinigingen is het niet meer vanzelfsprekend dat men nog naar een verzorgingshuis of een aanleunwoning kan verhuizen wanneer de beperkingen te groot worden. Verhuizen naar een Senior-woning is een optie maar ook deze worden schaarser.

Blijven wonen in de eigen woning is ook optie. Thuis, vertrouwd in eigen buurt. Wel is het dan belangrijk om de woning te checken aan de richtlijnen voor de levensloopwoning. Vaak kan er met wat kleine aanpassingen een veilige en comfortabele woning  gecreëerd worden.

De seniorkeuradviseur kijkt samen met de bewoner of de woning voldoet aan de wensen van de klant en de eisen die gesteld worden aan een levensloopwoning.

De Adviseur kan voor u de aanpassingen inbeeld brengen, intekenen, offertes opvragen en u begeleiden in het uitvoering traject. Wanneer nodig in combinatie met advies van een ergotherapeut. Een deel van deze aanpassingen kan worden vergoed door de WMO, alhoewel het de laatste tijd veel vaker voorkomt, dat het voor rekening komt voor de aanvrager.

Zelfstandig In Eigen Huis werkt samen met diverse specialisten in het vak zodat alles door door onze SeniorKeurAdviseur aangestuurd kan worden.

Aankoop advies
Bij aankoop van een (senior)  woning kan de Senior Keur Adviseur voor u de woning beoordelen op aspecten van veiligheid, toegankelijkheid en wooncomfort. Senior Keur is een landelijk organisatie die werkt aan het verbeteren van de woonkwaliteit. Senior Keur beoordeelt vóór aankoop woningen op aspecten van veiligheid, toegankelijkheid en gebruiksgemak. Zodat uw woning gaat voldoen aan uw wensen.

ZelfstandigInEigenHuis is gecertificeerd SeniorKeurAdviseur®