Projectbegeleiding

Projectbegeleiding aanpassen woning

Na gedane arbeid gaat u een nieuwe fase in, de meeste redelijk fit en vitaal en een kleine groep al hulpbehoevend. Wilt u blijven wonen in uw eigen huis met wat kleine aanpassingen. Of is het huis totaal niet geschikt als seniorenwoning en is er een interne verbouwing of aanbouw nodig? En in sommige gevallen is verhuizen een betere oplossing. Een keuze waar u goed over na moet denken en misschien wel begeleiding in kunt gebruiken.

plan huis potlood 700x400pxpxAdvies en begeleiding:

De behoefte om zelfstandig te blijven wonen neemt steeds meer toe, maar dan wel veilig en comfortabel.
Maprocare is er voor de algemene begeleiding en advies mbt tot interne en externe woningpassingen.

Voorbereiding keukentafelgesprek WMO:
Beschrijven van het probleem, in huidige situatie in de dag en nachtbeleving. Integraal bekeken  op alle levensterreinen. Wat zijn de mogelijkheden en de onzekerheden betreft een WMO voorziening. Ook een  advies van een Ergotherapeut zal bijdragen aan een duidelijke omschrijving van de benodigde de voorziening. Bij een complexe voorzieningsaanvraag kan ook advies ingewonnen worden van een juridisch adviseur.

Programma van eisen (Uw wensen voor ADL)
Uw eerste stap om deze wensen in beeld te brengen zou het advies van uw Ergotherapeut zijn. Deze is tenslotte bekend met u en uw beperkingen. Een rapport met aanbevelingen voor alle activiteiten binnen uw woning is een goede houvast om verder aan te werken. Hieronder verstaan bijv.: bewegen in de woning, slapen, wassen,
ADL staat voor  – activiteiten van het dagelijks leveaankleden, koken, mobilitieit, zelfstandig naar het toilet, leggen van contacten. Alle activiteiten voor een sociaal leven.

De meeste hulpmiddelen om ADL te ondersteunen hebben vaak invloed op uw leefruimte. Wanneer u namelijk een ondersteunend hulpmiddel heeft voor het lopen dan dient de leefruimte hiervoor geschikt te zijn. Ook voor de toekomst wanneer er een rolstoel nodig mocht zijn. Er dient voldoende ruimte te zijn voor het manoeuvreren met het hulpmiddel in alle leefruimtes. Afhankelijk van de beperking en evt. progressie ervan is aanpassen met een toekomst visie een must.

Waarom projectbegeleiding:
Mocht u overgaan tot realisering van een aanpassing van bijv. badkamer, keuken of slaapkamer dan is er ook een belangrijk voortraject. Is er WMO toegekend dan zal een offerte vooraf uitmoeten wijzen dat de bijdrage in lijn is met een offerte. En zeker nog zo belangrijk is dat alle eisen/wensen er in zijn opgenomen. In het hele voortraject van programma van eisen, schets en evt 3d opzet, offerte aanvragen en trajectplanning kan Maprocare u bijstaan.

Voor contact klikt u hier.

toilet for disabled people